Domatesli Yağlı Biber Turşusu

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Yapılışı :

Domatesli yağlı biber turşusu yapımı için; öncelikle yarım kilo küçük köy biberinin sap kısımlarını kesin. Köy biberi yerine yeşil kıl biber ya da sivri biber kullanabilirsiniz. 1 kilo domatesin kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. 8 diş sarımsağı da ince ince dilimleyin. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Daha sonra orta boy geniş bir tencere içine 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı kadar sirke ekleyip, ısıtın. Sirke miktarını isteğe göre biraz azaltabilirsiniz. Isınan sirkeli yağ karışımının üzerine köy biberlerini koyun. Orta ateş üzerinde biberler yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Biberlerin çok fazla yumuşamasına izin vermeden pişirmeye özen gösterin.

Diğer tarafta başka bir tava içine doğradığınız domatesleri, sarımsakları, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzu koyun. Domatesler yumuşayıp, çok hafif suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Domates sosu piştikten sonra biberli karışımın üzerine döküp, hafifçe karıştırın. Bu şekilde domates sosu ile birlikte biberleri kısa bir süre daha pişirmeye devam edin. Pişen domatesli yağlı biber turşusunu sosu ile birlikte sıcak sıcak küçük kavanozlara doldurun. Ardından kavanozların kapaklarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Bu şekilde tezgah üzerinde iyice soğuyana kadar bekletin. Bu süreçte turşunun sıcaklığı ile kavanozların kapağı vakumlanacaktır. Mutlaka yeni kapak kullanmaya özen gösterin. Kavanozunuzu ve kapakları kullanmadan önce sterilize edip, temiz olduğundan emin olun.

Öyle Güzel Bir Turşu Oldu Ki Hemen Yemeye Hazır : Domatesli Yağlı Biber TurşusuÖyle Güzel Bir Turşu Oldu Ki Hemen Yemeye Hazır : Domatesli Yağlı Biber Turşusu

Hazırladığınız domatesli sirkeli yağlı biber turşusunun kapaklarında atma ve kavanozlarda akma yoksa güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. İsteğe göre turşunuzu soğuduktan sonra hemen servis edebilirsiniz. Turşunuzu açtıktan sonra da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin20 dakikası hazırlık,30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz domatesli yağlı biber turşusu içindir.

Afiyet olsun

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:


Başa dön tuşu